Стил и хармония в детската стая

Красивият и вдъхновяващ дизайн на детските стаи е от огромно значение не само от визуална и естетическа гледна точка. Всичко, което едно дете вижда и преживява в своя дом и особено своята стая ще остави трайни следи в неговото мислене и ценностна система. Един ден това, което е свикнало да вижда и с което си играе в своята стая, ще оказва влияние на това как работи и как твори.  Защо повечето хора в България създават посредствени неща в дизайна на своя дом? Защото предимно това са видели, като деца и подрастващи. А вече порастналите деца, станали родители или дори дизайнери и редактори на списания за дома носят бремето на своето минало в начина си на мислене и усещането си за естетика. Време е за промяна, време е за истинските и стойностни неща.

Това е една чудесна детска стая, в която всички детайли, цветове и нюанси са в пълна хармония. Вижда се, че е вложено истинско разбиране в избора на всеки един елемент и на цветовата гама. Една детска стая трябва да бъде направена със стил, да има визуална хармония и да вдъхва усещане за ред и чистота. Китайските шарении, детайли от пластмаса и декори, вдъхновени от Холивудската индустрия, не само не спомагат на детското въображение и творчество, но напротив, ограничават го в параметрите на „любимите герои“ от Disney индустрията, които съществуват, за да правят пари, а не за да допринасят за благоденствието на вашите деца.

Една от основните причини подобни тенденции да заемат такива мащаби е, че днешното поколение предпочита лесните и бързи неща. Вместо родителите да се отнесат с пълна сериозност към начина, по който детската стая и всички елементи в нея ще повлияят на децата им, те предпочитат да отбият номера с лесните и бързи решения made in China, пълни с кичовете на Холивуд. Все още има здравомислещи хора, които търсят решения отвъд масовия Холивудски кич и китайската евтиния. Именно благодарение на такива като тях ние можем да се насладим на детски стаи като тази:

Реклама

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: