Най-малката къща

Има нещо специално в малките къщи, нещо дълбоко, нещо лично. Копнежа да имаме свое пространство, макар и малко е толкова изконен във всеки човек. Затова винаги когато видя малка къща, аз се опитвам да вникна в нея, в това, което тя може да даде на своите обитатели, както и в онова, което й липсва и как може да бъде подобрена. В къща като тази обаче трудно нещо може да бъде променено, защото тя е притисната между крепостните стени на града и къщата до нея. Най-малката къща

В тази малка червена къщичка са живели хора в продължение на близо 300 години. Последния обитател е бил висок над 1.90 м рибар от градчето Конуей, Уелс, Англия, който е трябвало да се навежда защото тавана на къщичката е под 1.90 м. В последствие обшината обявява къщичката като негодна за живеене и от тогава наследниците на рибаря я ползват като туристическа атракция. Къщичката е записана в рекордите на Гинес, като най-малката къща във Великобритания.

Най-малката къща

Чудя се какво са си мислили строителите, когато е трябвало да измислят нещо за това тясно 3.05 на 1.80 м пространство? Какви са били очакванията на собствениците? При всички случаи ако разполагате само с много тясно пространство, винаги ще може да се измисли нещо. Повече от 300 години този род се ползва от това, че техните предци не са се спрели поради малкото им налично пространство, а са дръзнали да строят смело. Разбира се те не са единствените, които не са се спрели пред теснотията.

Тясна къща

Advertisements

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: