Направете си офис в градината

Семейният бизнес е един от най-удовлетворяващите начини за изкарване на прехраната. Той ти дава свободата да работиш без работно време,  да бъдеш винаги около семейството си и да прекарваш нощните часове в работа, без домашните да са угрижени за твоето отсъствие.

Да направиш офис обаче в стая от фамилната си къща има много недостатъци. Единият от тях е, че трябва да посрещаш клиенти в домашната атмосфера, което често пъти създава неудобства на домакинята. Друг голям недостатък е шумът, който вдигат децата и който смущава времето, когато имаме нужда да се фокусираме на задачите. Ето защо най-доброто, което можем да направим, е да си построим офис или ателие в градината.

Градинска офис къщичка

В зависимост от нуждите градинският офис може да бъде от съвсем малка постройка 5-7 кв до 30-35 кв. м. Изпълнението му от дърво го вкарва в категорията „паянтови постройки“ и е много лесно да се вземе строително разрешение от общината. Стига да имате 3 м от съседите и 5 м от пътя, процесът е лесен и няма нищо общо с процедурите при масивното строителство. Нещо повече, постройката може да се направи на мобилен принцип (да може да се премества с кран) и тогава просто я слагате и нямате никакви проблеми, а в общината само пускате известие за това, което сте сложили. Това е изключително облекчаващо при тегавите разрешителни режими за строеж. Ако имате къща с двор в града, ще ви е почти невъзможно да извадите строително разрешение за друга масивна постройка в двора, а можете без никакви притеснения да имате преместваем тип офис, който да ползвате или давате под наем.

От друга стран, „паянтовият“ градинския офис може да се направи да изглежда като изключително сериозна и красива сграда. С помощта на щампован бетон може да се направи да изглежда като тухлена или каменна постройка. А с фасадна мазилка да се направи да изглежда като стандартното масивно строителство. Облицоването с еталбонд ще предаде изглед като на съвременна офис сграда.Градински офис

Ако ще правите ателие, то дървената конструкция позволява да направите форми и детайли, които да съответстват на вашия занаят. Посрещането на клиенти в красива и уютна постройка ще ги предразположи за бизнес с вас.

Малката площ на градинския офис и студио позволява то да се шумо и топло изолира много добре без големи разходи. Една малка, много добре изолирана постройка може да се отоплява дори само от енергията излъчвана от настолния компютър. Това го казвам от личен опит. Чак при  -10 / -15 градуса външна температура в стаята едва се усеща хлад. Спестените разходи за отопление са огромни.

Не на последно място, приятната и спокойна обстановка в градината предразполагат към много по-спокойна и творческа работа. В градинския офис ние ще работим много по-заредени с енергия и творчество. Сравнете обстановката от снимковия материал в тази публикация с лудницата, мръсотията и шума в града.

Красиво ателие в градината

Птичките, цветята и зеленината ще бъдат наши съюзници в справяне със задачите. Да работим в подобна обстановка и в близост до семейството си безспорно ще ни помогне да надскочим конкурентите си, които са лишени от възможността да работят сред красотите и спокойствието на градината.

Реклама

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: