Дървена ламперия за детската стая

Дървената ламперия може да бъде едно елегантно и стилно решение  за облицоването на стените на детската стая. Много от нас от опит знаем, че дори и да вложим цялото си старание в боядисването на стаята на детето, стените няма да останат дълго време в перфектен вид и лесно ще се зацапат, и след това петната се мият много трудно. Но ако облицоваме стените с дървена ламперия, те ще бъдат много по-лесни за поддържане, независимо дали дървото е оставено с естествения си цвят или е боядисано.

Дървената ламперия може да бъде изпълнена в различни варианти в зависимост от избора на дебелина на летвите. Те могат да бъдат поставени във вертикално или хоризонтално положение, като интересен вариант е редуването на по-тесни и по-дебели вертикални летви.

Боядисана в цвят, който пасва на интериора на стаята, тази облицовка за стена контрастира чудесно с белите дървени первази на пода. Дървена ламперия може да бъде поставена и на тавана.

Реклама

4 коментара

 1. Искам да ви попитам от къде в България можем да си купим ламперия и тримове за прозорци и врати и от какъв материал е най-донре да са тримовете от вътре и от вън?

  Отговор

 2. Ламперия се продава на много места, включително в големите магазини като Бриколаж, Практикер и Баухаус. Цените там са високи. Има разни производители на ламперия от дърводобивните райони около Пазарджик и Велинград, където цените са почти на половина от тези на големите вериги. Ламперията идва в естествен дървесен цвят. От там нататък човек може да я омасли или боядиса според желанието.

  Тримовете се изработват от дърво. Много зависи в какъв стил се изпълняват. За интериорни тримове може и от MDF, но за отвън задължително трябва да е от дърво и да са добре импрегнирани и защитени с масла или боя. За запад продават PVC тримове, които траят повече от дървените но в България не съм виждал подобно нещо. При всички случаи аз лично бих предпочел естествените материали пред изкуствените.

  Отговор

 3. Благодаря ви за бързият отговор, моят въпрос е най вече за тримовете кой ги произвежда и самият вие приемате ли такива заявки, защото повечето хора дори не разбират за какво им говоря, като използвам думата трим:)

  Отговор

  • В България не се използва понятието „трим“ което не е българска дума а е транслитерация на английското trim означаващо „отсичам“. Термина реално обозначава отсичане и дефиниране на пространствата и преходите между тях. На български се използват термини като „корниз“ и „перваз“ но няма установена практика за слагане на цялостни тримове и затова не знам дали някой ги произвежда и предлага. Мисля че има фирми, които предлагат декоративни профили от дърво, някои от които може да се използват за трим.

   За нашите нужди ние сами си правим тримовете, но на настоящия етап не ги предлагаме. Имаме специална американска машина за тримове, но понеже сме в ремонт тя не е инсталирана и не работи в момента.

   Отговор

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: