Библиотеки за най-малките читатели

Дизайнът на детските библиотеки трябва да осигурява на детето лесен достъп до неговите любими книжки. Тези малки симпатични библиотеки са направени така, че малкият читател да може да вижда лицевата страна на книжките си върху рафтовете. Освен че детето може много лесно да подрежда и да се ориентира за съдържанието на своята библиотека, всички тези шарени книжки с ярки цветове внасят допълнителен колорит в стаята му.

Размерът на подобни малки дървени библиотеки позволява лесно да им се намери място дори и внякоя по-малка детска стая. Не заемат много пространство и компактният им вид не крие опасност детето да се удари в някой ръб. Такива библиотеки са подходящи и за някой учебен детски кът, детски център или детска градина.

Малко ще се отклоня от темата, но не мога да не отбележа колко е семпло, приятно и най-вече истинско това малко дървено бяло столче в тази стая. И изобщо колко са по-красиви и по-безопасни за детето дървените мебели. Нямат нищо общо с пластмасовите китайски столчета, масички, легла, бюра и т.н., които не се знае кога ще се счупят и от какви вредни химикали са направени.

Иначе по темата за дървените детски библиотеки, може да се добави и това, че те могат да се боядисат в подходящ цвят, който да отговаря на интериорния дизайн на стаята. Особено стилно и контрастиращо изглеждат, когато са боядисани в бяло и поставени до някоя стена с наситен цвят.

Реклама

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: