(Белите) дървени щори

Дървените щори са нещо, което е лукс не само за нашите географски ширини, но и на други места. Все пак, технологията за правенето им не е толкова сложна, но резултатът е прекрасен, особено ако цветово са подбрани да контрастират с други цветове или да се слеят с други меки тонове.

Но не мога да скрия възхищението си от красотата на тези щори:

На тази снимка е прекрасно подбран и интериора, както и типа прозорци. Белите первази по пода (а сигурно са и между стената и тавана) много добре си отиват с бялата мебел, белия килим. Тъмният под и стените в цвят охра чудесно контрастират на тези бели тонове, а в централно място се виждат и обектите, на които е посветено това съобщение — дървените щори.

Забележете, че не са само щорите, които правят прозорците така красиви. Около прозорците има первази (или т.нар. „трим“), както и декоративна „коронка“ над тях — нещо, което в днешното масово (дори и „луксозно“, както някои го наричат) българско строителство не присъства.

Ето и още няколко снимки за радост на окото:

Отново около прозорците се вижда белия перваз, който допълнително подчертава ръбовете на прозорците.

Възхищавам се на професионализма на хората, които правят подобни снимки и интериора за снимката — меката светлина от осветлението, бледите цветове, които почти се преливат, табуретката с книгата, цветята вдясно, малката масичка, белият перваз, светлият под, който не нарушава тази хармония…

Надявам се снимки като тези, да послужат за вдъхновение и на българските производители и фотографи.

Реклама

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: