Създайте уютен кът за четене в дома си

Ако искате да оформите удобен и уютен кът в своя дом, където да можете на спокойствие да четете своите книги и списания, то можете да оползотворите някой свободен ъгъл в дневната, спалнята или кабинета си за тази цел. Необходимо ви е удобно кресло, малка масичка за книгите, настолна лампа и разбира се библиотека. Най-оптимизираният вариант е да се направи вградена библиотека в някоя ниша в стената.

Вграждането на подобна библиотека трябва да се предвиди още в архитектурния план на къщата. Ако строите дървена къща, то структурата на нейните стени ви дава богати възможности за вграждането на шкафове и библиотеки. Този кът за четене е облян от дневна светлина и изглежда наистина уютен и предразполагащ към спокойствие и разсъждение. Изборът на белия цвят за креслото и лампата допълва усещането за светлина и комфорт. Не можем да не обърнем внимание и на широкия бял перваз, който контрастира на тъмния под и придава стил и изтънченост на цялостната визия.

Прекият достъп на светлина е от изключително значение за един такъв кът за четене. Затова е най-добре той да се разположи в близост до източник на дневна светлина като прозорец, или врата към балкон, тераса или веранда. В този случай, красивата френска врата осигурява чудесен приток на светлина, а от двете и страни отново виждаме вградени библиотеки. Освен книги върху рафтовете можем да поставим за декорация вази, снимки в красиви рамки и други декоративни предмети.

Реклами

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: