Направете си преместваема градинска къща

Градинската къща, която може да ви послужи за място за инструменти, за ателие, градински офис или място за игра на децата – може да бъде така направена, че да можете да я премествате от едно място на друго. Това ще ви позволи дори да я продадете и замените с друга или да си я вземете на друго място, ако продадете двора и къщата си.

Градинска къща

Нещо повече, преместваемата къща има статута на фургон и не се нуждае от разрешение от общината. Такава преместваема къща можете да си направите сами или да си поръчате при нас, ако мислите, че няма да се справите сами. Ето някои насоки за изпълнението:

Изработка на градинска къща

Конструкцията се изпълнява от дървени греди 5 на 10 см, като всяка стена се прави на отделен панел. За обличането на конструкцията се използва влагоустойчив шперплат или OSB3 плоскости.

Конструкция на градинска къща

В случая колегите са използвали влагоустойчиви ODO плоскости, които са нещо като МДФ за външни условия. Този материал не е наличен в България, доколкото знам. Предимството на ODO плоскостите е, че позволяват да не се слага допълнителен сайдинг, а могат директно да се грундират и боядисат. В случая са добавени тънки лайсни, които целят имитацията на board & batten сайдинг. Тъй като покривните греди ще останат видими им е добавен приятен декоративен детайл.

Внимание към детайла трябва да има и при обкрайчването на прозорците. Леки и ненатрапчиви декоративни елементи ще придадат изящен вид на окончателната визия.

Конструкция на градинска къща - интериор

Интериорните елементи също биват завършени предварително. Добавянето на фин детайл отнема време и средства, но облагородява цялата обстановка и излъчване. Всички интериорни и екстериорни елементи се боядисват предварително, докато всичко е още на отделни панели, след което къщичката е готова за преместване…

Добавянето на колела под основата определено е добра идея. Щом всичко е докарано на своето място, монтажът може да започне.

Конструкция на градинска къща

Основата се нивелира върху бетонни тухли или блокчета, след което стените се монтират – всяка на мястото си.

Конструкция на градинска къща

Всички сглобки се правят с помощта на неръждясващи винтове, по този начин след време панелите могат да се разглобят и къщичката да се премести на друго място.

Красива градинска къщичка

След като всичко е готово най-после къщичката е в ръцете на щастливия собственик.

Ако се питате колко може да струва подобна дървена къщичка, то имам отговор и на този въпрос. В САЩ тази къщичка се продава за около $10 000. В България, ако и материалите да са по-скъпи и по-оскъдни, ние можем да я направим със същата детайлност и качество за половината от тази цена.

Реклама

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: