Оползотворете пространството под стълбите

Пространството под стълбите дава много добри възможности за създаване на допълнително място за съхранение на вещи. Тази ниша може чудесно да се оползотвори като се направят вградени шкафове или библиотека. А ако сложите малки лампички над горните рафтове, една иначе съвсем семпла и обикновена библиотека ще изглежда страхотно и ще се превърне в акцентно място в стаята.

Ако имате възможност да направите вградена библиотека в дома си, определено се възползвайте от идеята за подобни малки светлини, които внасят много уют и топлина в стаята. Освен книги, върху някои от рафовете можете да сложите снимки, декоративни вази, керамични изделия, сувенири или ваша колекция от ценни предмети.

Пространството под стълбите можете да използвате и за допълнително място за съхраняване на вещи, като вградите няколко открити рафта. Разбира се, съдържанието на рафтовете не винаги е нужно да бъде на показ, затова можете да създадете приятна за окото подредба като използвате еднакви кутии или кошници.

Много е добър контрастът между белите цветове в интериора на това помещение и дървесно кафявия цвят на кошниците, пасващ с естествения цвят на дървения ретро шкаф и на пода. Под стълбите можете да вградите и шкаф с врати, или дори малко издърпващо се шкафче, като например такова за съхранение на бутилки вино. Всякакви функционални решения за намиране на допълнително складово пространство са добре дошли, особено когато живеем в малко жилище.

Реклама

One response to this post.

  1. Posted by Verde on август 9, 2010 at 09:59

    Чудесна идея! От известно време живея в нов дом, който е къща на 60 години и все още тече ремонт. Под стълбите между първия и втория етаж сложихме пералнята, рафтове над нея за кутии с обувки и всякакви неща. Там е моят килер – прибирам всичко, което не искам да се вижда, но без което никой дом не може – кофи, легени, прахосмукачка, метла и т.н. Отпред пространството ще бъде закрие с дърво и ще се направи отвор за врата, през която да се влиза в килера. Мисля, че е много практично.

    Отговор

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: