Малка къща в голямата къща

Това е една страхотна детска дървена къщичка за игра, вградена в дървената конструкция на голямата къща и неразривно свързана с нея. Това интериорно решение е приложено на подпокривния етаж на голямата къща.

Къщичката има сайдинг от истински дървени покривни плочки (или т.нар. wood shingles). Входната врата е двойна с механичен звънец. Белите прозорци с тези кепенци са много приятни, единствено бихме сложили истински цветя в сандъчетата под тях, вместо изкуствени. Малката дървена пощенска кутия и фенерът са чудесна декорация. А това е къщичката от вътре:

Тук забележителното е не толкова самият интериорен дизайн, колкото това, че всъщност къщичката е доста по-широка, отколкото изглежда погледната отвън. Това е така, понеже са използвали максимално пространството под скосяването.

Къщичката е ключовото място на този просторен тавански етаж и се вписва идеално в цялостната обстановка. Много добра и контрастна е комбинацията от бели врати и прозорци, бели тримове, кафяв сайдинг и тъмно сив покрив. Можете да видите, че това са цветовете, които преобладават и в интериорния дизайн на етажа.

Интересното е, че къщичката не е била част от първоначалния архитектурен план. Собствениците разказват, че идеята им е дошла, докато майсторите са слагали гредите за вътрешните стени. Ето как е изглеждала къщичката, когато е била на ниво груб строеж:

Подпокривният етаж на дървените къщи поради скосяванията предлага много добри възможности за подобни вграждания на детски къщички. В показания пример този тавански етаж е наистина доста просторен, но ние можем от опит да кажем, че съвсем прилична детска къщичка може да се вгради и в много по-малка подпокривна стая.

Не пропускайте да видите и нашата интериорна детска къщичка made in Bulgaria.

Реклама

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: