Стил и хармония в една градинска арка

Може би няма цвят, който да стои толкова добре всред зеленината на градината, като белия. Бялото позволява на другите цветове около него да изпъкнат като същевременно, бидейки ярко, привлича окото към себе си. Не на последно място, то създава усещане за спретнатост, свежест и чистота.

Бялата дървена арка е ключов елемент от оформлението на тази хубава ботаническа градина. Изработката й е характерна за финото дърводелство. Всеки детайл – от стругованите носещи колони до нежно извитите краища на покривните греди, фрезованите „челни дъски“ и решетките – е изпипан почти до съвършенство. Майсторството тук обаче не се изчерпва с изяществото на единичните детайли, но включва и съчетаването им в една плавна, хармонична и стилна композиция, където именно личи и дизайнерското умение. Едновременно се възхищавам на богатството на изработката и на ненатрапчивостта на елементите.

Собствениците на дома очевидно са ценители на увивната растителност. Освен клематисите по арката, на заден план виждаме още две решетки за увивни растения по фасадата на къщата (разбира се, в същия стил), както и плъзнали по стената бръшляни. Наистина растенията са красиви сами по себе си и радват окото, но още по-радващо и удовлетворяващо е да видиш красивите и хармонични растения по една красива и хармонична градинска конструкция. Какъв по-ефектен начин да маркираш прехода между обособените части на една градина!

Реклама

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: