Уникална детска къщичка за лятото

Вече все повече се доближаваме до времето, когато децата ни ще могат на воля да играят по цял ден навън. Ако живеете в къща, едва ли има нещо по-интересно, което бихте могли да им осигурите за игра за лятото, от една красива дървена детска къщичка в собствения ви двор, предназначена специално за тях. Така децата ще могат да се потопят в свой собствен свят на игри, без реално да им се налага да ходят някъде другаде, извън дома.

Ето един прекрасен пример за интересна и стилно изработена детска къщичка, носеща името The Americana Del Mar и направена в стила на Калифорнийските крайбрежни къщи.

Ако децата имат подобна къщичка, дори и без наличието на цял плаж около нея, а просто на детски шезлонги, малък пясъчник и по възможност басейнче, най-вероятно цяло лято на родителите ще им бъде доста трудно да ги приберат обратно в семейната къща. Каменната фасада, широкият бял трим, тъмно синият сайдинг и двете малки капандури са характерните, акцентни архитектурни детайли на тази къщичка.

Тя идеално пасва на размера на това 10-годишно момиченце. Отвътре къщичката е обзаведена с детска кухня, маса, столове, има и тавански етаж. Разбира се, една подобна екстериорна къщичка, направена с подходяща изолация и материали, ще може да се използва от детето за игра не само лятото, но и през студените месеци. Интересното за тази уникална детска къщичка е, че тя е проектирана и разработена от цял екип от строители, архитекти, интериорни и екстериорни дизайнери, и специалисти по ландшафтна архитектура. В изработването й са взели участие и различни фирми, които са осигурявали всичко – от дървения материал до стъклото и боите.

По подобен начин и други екипи също са изработвали интересни и оригинални къщички за деца, като част от един общ проект за детски къщички, наречен Project Playhouse. Този проект е стартирал през 1992 г. в Калифорния и е най-голямото събитие от вида си в САЩ. От тогава всяка година различни къщички от проекта биват показвани на изложения в търговски центрове, музеи и стадиони, след което биват продавани на търгове. Приходите от продажбите се даряват на благотворителна организация, която строи домове за бездомни. Малката крайбрежна детска къщичка е участвала на изложение в Калифорния през 2008 г. заедно с осем други.

Това, което е удивително за нас, е факта, че дизайнери в САЩ имат традиции в реализирането на подобни сложни архитектурни проекти за изработването на детски къщички. Докато същевременно в нашата българска действителност правенето на детски дървени къщички е почти напълно незастъпено, а за традиции изобщо не можем да говорим.

Ние също планираме в близко бъдеще да правим екстериорни детски къщички. Не пропускайте да видите нашата интериорна детска къщичка, made in Bulgaria.

Реклама

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: