Порта, която ви кара да се захласнете

Когато правите своята входна порта или решите да сложите допълнителна порта, която да разделя задния двор на секции, то имайте предвид тази идея:

Красива градинска порта

Тази врата може да се направи от лесния за намиране чамов материал,  само трябва да се подбере такъв с по-малко чепове, след което да се импрегнира с възможно най-добрия импрегнант (аз бих препоръчал Resistol), и където има дефекти, да се китне предварително. След като импрегнантът изсъхне, сложете две или три ръце Праймър, след което две ръце бяла боя. Боядисайте дървото от абсолютно всички страни, както с праймъра, така и с боята, дори онези, които няма да се виждат. Това ще предпази дървото от проникване на влага и ще удължи живота на боята. Ако пък използвате цветни масла, като тези на OSMO, тогава няма да ви се налага да минавате толкова ръце – само два пъти с маслото е достатъчно. Предимството на маслото е, че то никога няма да се напука и обели. Нанася се лесно с парцал или четка и винаги можете да минете за 10 минути един допълнителен слой (веднъж годишно), за да поддържате портата и оградата с вид все едно току що сте ги направили. Така и след 10 години всичко ще изглежда като ново.

Advertisements

2 Коментари

  1. Posted by Marie on януари 17, 2011 at 16:30

    Извивката на арката и колоните също ли са от дърво? Ако трябва да се направи по-голяма порта за влизане и на коли може ли толкова голяма греда да се извие?

    Отговор

  2. От дърво са и двете. Изкривената греда е композитна от няколко слепени части. Така се правят тези арки и това позволява да има на всякакъв размер и радиус.

    Отговор

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: