Детски къщички с уникални дизайни

Удивителна е креативността, с която са изработени детските къщички, които са част от Американския проект Project Playhouse, за който бяхме писали и в предишна статия. В рамките на този проект през годините екипи от архитекти и дизайнери са създавали невероятно интересни и вдъхновяващи тематични къщички, които само могат да служат за пример за всеки, който би се занимавал с изработване на детски къщички. Особено в страни като нашата, където този бранш изобщо не е застъпен, и хората дори нямат идея, че подобни красиви неща могат да се направят. А предложенията на пазара ни се състоят предимно от пластмасови къщички, произведени в Китай, каквото е и оборудването в повечето детски центрове.

Тази дървена фермерска къщичка за деца, която е част от Project Playhouse, е много спретната и красива като дизайн със сайдинг в два цвята, отсечен с широк бял трим, червени прозорци и врата (също с бял трим около тях), покрив с дървени шингли, както и сандъчета с цветя под прозорците. Вътре къщичката има дървена детска печка, дървени мебели и каменна камина.

Това, което придава уникалност на подобни тематични къщички, е че детайлите от техния интериор и екстериор са изцяло подчинени на избраната тема. Само си представете каква радост ще бъде за едно дете да има подобна фермерска къща за игра в двора на семейството. Към тази къщичка има и малка кучешка колибка, направена в същия стил.

А това е още една симпатична къщичка от проекта, отново свързана с темата „провинциални къщички“. Боядисана в типични ярки, детски цветове, тази шарена детска къщичка би била любимото място за игра на едно дете за идващото лято.

Синята врата и сините кепенци на прозорците на долния етаж и на прозорците на двете малки капандури са страхотен елемент от дизайна на къщичката.

Вътре и тази къщичка е обзаведена с дървени детски мебели, с детски фотьойли, има също и тавански етаж, до който се стига по дървена стълба.

Като изключим телевизора, който едва ли е най-добрата алтернатива за прекарване на времето за едно дете, цялостната обстановка и креативния начин, по който са направени тези две къщички, несъмнено биха спомогнали за развитието на въображението на децата и на техния усет към качествените и красиви неща. Наистина страхотни места за почивка, игра, четене на книжки, рисуване и развитие на децата!

Не пропускайте да видите и нашата интериорна детска къщичка, made in Bulgaria.

Реклама

2 коментара

  1. Posted by denis vaizov on март 3, 2011 at 14:04

    mnogo e qko a kolko pari e

    Отговор

  2. В щатите тия къщички се продават на търг и отиват от $7000 до $40000.

    Отговор

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: