Спиращи дъха кухни VI

Ето още едно предложение  от поредицата спиращи дъха кухни.

Кухненски дизайн

Кликнете на снимката за по-голяма резолюция.

Ще забележите, че добрият кухненски дизайн не се състои от хубави шкафове, както често се подхожда в България. Цялата кухня трябва да се проектира в хармония и всички елементи да се съчетаят и да работят заедно. Ето списък на тези елементи:

1. Избор на подово покритие. Подът в кухнята трябва непременно да хармонира с целия кухненски дизайн и особено с кухненските шкафове.

2. Цвят на стените. Препоръчително е кухненските шкафове да контрастират силно със стените за получаване на драматичен ефект.

3. Оформление на тавана. Освен боядисване в определен цвят тавана може да се аранжира с допълнителни дървени елементи, които да кореспондират с целия кухненски дизайн.

4. Осветление. Над 40% от излъчването на една кухня се постига благодарение на добре измислено осветление. То трябва да се предвиди не само за практични, но и за декоративни цели.

5. Облицовка на стената зад кухнята. Това е основен елемент от дизайна на кухнята, който често се подценява и претупва в българската практика. Целият дизайн на кухнята се подчертава, особено ако се поставят акцентни декоративни елементи на подходящи места в тази облицовка. Това обикновено е мястото зад печката.

Ако внимателно обмислите всички тези елементи и разгледате достатъчно красиви идеи, за да изградите в себе си усет за хармония, то вие сте една стъпка по-близо до създаването на своята спираща дъха кухня.

Advertisements

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: