Как да организираме кухненския килер

Като цяло не са много хората, които могат да заделят отделно помещение в дома си, което да преставлява килер в истинския смисъл на думата, т.е. да може да се влезне в него и да се възползваме от изобилие от рафтове до тавана за съхраняване на хранителни продукти, провизии, кухненски принадлежности и т.н. Затова в повечето случаи за целта се отделя един голям и висок шкаф, който да изпълнява функцията на килер.

Това налага да се търсят решения за неговото оптимизиране. Много добра е идеята да се оползотвори пространството от вътрешната страна на вратата по подобен начин, като се постави дървена конструкция с малки тесни рафтове, на които да могат да се слагат множество малки бурканчета като например бурканчетата с подправки. За целта е оставено свободно място между двата горни рафта на шкафа и вратата,за да може тя да се затваря. Наистина така горните рафтове стават по-тесни, но това се компенсира с по-добрата организираност на шкафа и по-лесното намиране на дребни предмети в него. Доколкото може да се види рафтовете се преместваеми и могат да се поставят на предпочитана от домакинята височина. В долната част на килера има чекмеджета вместо дълбоки рафтове. Голямо удобство е чекмеджетата да се поставят на плъзгачи, които позоляват издърпването им на 100 процента.

За килерите обикновено се предпочитат плътни врати, които да скрият гледката на множеството предмети вътре. Но идеята за врати с непрозрачно, матово стъкло, и поставяне на мека светлина във вътрешността на шкафа, също може да бъде много стилна и елегантна:

Реклама

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: