Красиви решения за градината

Ако желаете да отделите част от двора си за зеленчукова градина, то можете да се възползвате от някои идеи, които ще ви помогнат да го направите по красив и радващ окото начин. Можете да обособите зеленчуковата част от двора като поставите ограда и малка дървена врата.

Оградата би могла също да бъде дървена, а вратата може да се съчетае с красива арка. Но както може да се види, комбинацията от ниска каменната ограда и бяла дървена врата също е много ефектна. Има различни начини да организирате самата градина, обикновено в България са популярни традиционно оформените в земята лехи. Но т. нар. високи лехи също са една добра алтернатива, която е не само ефективна, но и помага за доброто организиране и спретнатост на градината.

У нас за подпиране на по-високите зеленчукови растения, както и за увивните и пълзящите зеленчуци, обикновено се използват дървени колове, мрежи или въжета. Но тук можем да видим една много приятна идея в тази насока. Тези дървени бели структури с пирамидална форма са предвидени за няколко доматени растения. Подобни градински структури биха могли да служат за подпора и на увивни зеленчуци, цветя и храсти.

И не на последно място, обградете градината с много зелени храсти и цветя. В случая дори и самите постройки са обвити със зеленина, като е използван бързо растящия Английски бръшлян, който изисква подрязване три пъти годишно. От къщата се излиза към зеленчуковата градина през малко остъклено предверие, което би могло да служи за зимна градина през студения сезон.

Реклама

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: