Идеи за детския гардероб

Когато организираме детския гардероб трябва да имаме предвид, че децата имат малки по размер, но за сметка на това многобройни като количество вещи и принадлежности. Затова детския гардероб или дрешник трябва да има множество отделения, за да се оптимизира пространството и за да може по-лесно да се организира гардероба.

Комбинирането на шкафове с вратички, открити рафтове, чекмеджета и отделение със закачалки дава добри възможности за разпределение на детските дрехи, играчки и други принадлежности. Много удобни за децата са кошниците, в които биха могли да слагат книжки, плюшени животни, топки, строители и други играчки. Ако искате да спестите от пространството в детската стая, добро решение е, когато проектирате стаята, да помислите за възможностите да направите вграден дрешник.

Когато организирате гардероб, който ще бъде поделен между две деца, той трябва да има обособени отделения за всяко от тях. В случая висока вертикална част разделя дрешника на две равни части за всяко едно от децата. Поставете надписи върху всяко чекмедже за кое от децата е предназначено.

Реклама

3 коментара

 1. Posted by Daniela on юни 4, 2010 at 18:43

  Много е функционален!!! Много хубава идея но не знам към кого да се обърна за да го изпълни !

  Отговор

 2. За да имате такъв гардероб трябва или да имате предвидена ниша за целта в жилището, или да отцепите част от стаята за такъв вграден гардероб. Това обаче изисква цялостен ремонт на стаята. Американците обикновено такива ниши ги залагат още на архитектурно ниво и после ги изпълняват при строителството. После е лесно.

  Отговор

 3. Posted by Marie on юни 4, 2010 at 23:41

  Луда съм по всякакви чекмедженца, нишички, кошници, кутии и изобщо всякакви места за пъхане на разни неща. Обожавам, когато дори чекмеджетата имат отделения и могат различните предмети да се разделят по принадлежност. В този смисъл идеите са много функционални.

  Гардеробът обаче, особено за по-малки деца, трябва да е такъв, че детето да може да достига само всичките си дрехи и вещи. На първата снимка това е невъзможно – едно 3 годишно дете е напълно способно, ако бъде оставено и мотивирано, да се облича само с известна малка помощ и е добре да бъде стимулирано от най-ранна възрат да го прави (дори изборът на дрехите трябва да е такъв, че да не го затруднява излишно с разни копчета на гърба и т.н.). В противен случай винаги някой трябва да го обслужва и така се създава излишна и дори вредна зависимост от възрастните в семейството. За съжаление повечето мебели, бидейки измислени от възрастни, не отчитат реалните потребности на децата.

  Затова най-добре е закачалките с дрехите да са долу, а пространството горе да се организира за разни неща от сорта на одеала, чаршафи, хавлии и т.н.

  Отговор

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: