Как да си направим уютна таванска спалня?

Дори и едно недостатъчно оползотворено и разхвърляно таванско помещение би могло да бъде превърнато в уютна и светла стая като тази спалня.

Спалнята след обновяването

За да се стигне до този приветлив и красив краен резултат е трябвало да се преобрази мрачното и неоптимизирано подпокривно помещение, което преди това е представлявало нещо средно между склад и домашен кабинет:

Таванското помещение преди обновяването

Основният елемент, който е допринесъл за коренната разлика между двата интериора, независимо че става въпрос за стаи с различно предназначение, е изборът на светъл цвят за тавана и стените. Можете да видите колко много един бял или кремав цвят отваря пространството и прави стаята много по уютна и светла, отразявайки дневната светлина.

За обзавеждането на спалнята също е избрано бялото в съчетание със светли, пастелни цветове, на фона на които се откроява топлия цвят на дървения под. Създадена е една спокойна и релаксираща обстановка, напълно различна от разхвърляния таван преди това. Добра идея е за малко таванско помещение да се използват малки шкафчета и масички, които да могат да се поставят в ъглите, без да заемат много място.

Ето още една идея за светла таванска спалня, където подобни кремави цветове са съчетани с естествения цвят на дървото. Когато става въпрос за стая на подпокривния етаж, то също така можете да помислите и за поставянето на покривни прозорци като допълнителен източник на дневна светлина.

Уютна таванска спалня

Реклама

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: