Kрасота и стил в градината

Удивителното за тази спретната и красива градина е, че е създадена най-вече за отглеждане на зеленчуци. Красиво оформените лехи и  добавянето на цветя и декоративни храсти допринасят за чудесния й вид. Можем да видим,че дори и една зеленчукова градина също може да бъде оформена с много стил и  усет за естетика.

Заобиколената от ограда градина има 4 геометрично оформени лехи за зеленчуци, които са свързани помежду си чрез пътеки с чакъл. По средата има една централна леха с храсти, която е най-вече с декоративна цел и служи като обединяващо, акцентно място за градината. В четирите й края са поставени красиви саксии с бегонии. Всички лехи са оформени по края с малки тухлички, а пръста вътре е обогатена с компост, торфен мъх и сухи листа.

Входът към градината представлява дървена арка с мрежести подпори за увивни растения от двете й страни.

Редовното напояване е важно за всяка цветна или зеленчукова градина. Затова собствениците са потърсили начин да направят и това по естетичен начин. Напояването на цялата градина става чрез пръскачка, вградена по средата на централната леха.

Макар и малка, градината се радва на добра реколта от основни зеленчуци като домати, патладжани, чушки, тиквички, краставици и храстовиден боб. Билки, подправки и цветя също са част от красивата градина, която е добра илюстрация, че дори и отглеждането на зеленчуци може да се направи по интересен и забележителен начин, стига човек да има желание.

Реклама

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: