Създайте свой стил в градината

Когато създавате или обновявате визията на своя двор или градина, един от начините да го направите по стилен начин е да изберете някаква обединяваща тема, акцент или цвят, които да свързват различните елементи от градината в едно цяло. Много добра илюстрация на това можем да видим в дизайна на тази красива и изпълнена със зеленина градина, за създаването на която собственичката е била вдъхновена от своя любим цвят – синия.

Избирайки този водещ цвят, тя решава да се придържа към него и така това става цветът на градинските мебели, градинските структури, оградата, саксиите… И е удивително колко добре пасват на зеленината и ярките цветове на цветята всички тези дълбоки и успокояващи нюанси на тъмно синьото. А това се случва съвсем естествено, тъй като синият и зеленият цвят са доста близки един до друг в цветовата гама.

Но честно казано, никога не се бях замисляла върху това,че точно тъмно синият цвят може да се избере за основен в една градина и да бъде толкова ефектен. И между другото, самата собственичка споделя, че всичко това е започнало съвсем спонтанно. Налагало се е просто да пребоядиса своята пейка и това е бил цвета, с който е разполагала. После е решила да боядиса и още няколко саксии, и така се е зародил неин собствен стил, с който е оформила цялата си градината.

Реклама

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: