Традиционен дизайн на кухнята

Кухните с по-традиционни дизайни, където има изобилие от форми, детайли и най-вече присъствие на качествен дървен материал, създават неповторимо усещане за уют и стил. Ако желаете подобна кухня, изберете по-традиционни и класически дизайни за шкафовете, с фрезовани вратички и изпипан детайл.

Наличието на шкафове със стъклени вратички и открити рафтове е незаменим елемент от всяка кухня, за да можете да подредите колекция от любими сервизи, които по този начин придобиват и декоративна функция. Ако заложите на подобни комбинации от топли цветове като млечно кремав и тъмно кафяв дървесен цвят, със сигурност ще внесете много топлина и уют в кухнята. Изборът на различен цвят за кухненския остров спрямо този на шкафовете внася контраст в интериора и подчертава централната роля на острова. И не на последно място, кухнята трябва да бъде изпълнена със светлина, затова наличието на достатъчно прозорци, както и доброто вътрешно осветление, са задължителни. Интериорни елементи като богати корнизи на тавана, тримове около вратите и прозорците, греди по самия таван, дървена ламперия и други, са характерни за традиционните кухни.

Реклама

5 коментара

 1. Posted by васил on юни 21, 2010 at 12:28

  Красота.
  Интересно колко са хората които харесват този тип кухни.Масовото навлизане на мебели от ПДЧ май унищожи този вид мебели.

  Отговор

 2. ПДЧ-то е почти единственото което хората в България са виждали. Фирмите го предпочитат, защото е по-лесно да се работи с него и се генерират по-високи печалби. Апетита обаче идва с яденето, и колкото повече хората виждат хубави неща, толкова ще се разраства търсенето за тях.

  Отговор

 3. Posted by Попов on юни 22, 2010 at 15:45

  Ето това е дизайн, който е замислен да бъде красив и след 100 години. Днес като минавах покрай народния театър се сетих защо харесвам модернизма и неокласицизма – ами защото това е „устойчив“ дизайн, който ще трае стотици години, а не пластмасова еднодневка, която ще се скапе от ултравиолетовата светлина или бетонна плочка, която ще се спука и ерозира още на втората година. 🙂

  Отговор

 4. Posted by Попов on юни 22, 2010 at 15:50

  Само да допълня. Има една основна разлика между класиката и съвременния дизайн – първото старее като катедрала, а второто като галош. 😉

  Отговор

 5. Наистина впечатляващ дизайн. Предразполага към комфорт и ядене 🙂

  Отговор

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: