Оригинална идея за керамичните саксии

Керамичните саксии са едни от най-използваните в градинарството поради това, че са от естествен материал и поради по-голямата им устойчивост и нечупливост, в сравнение с обикновените пластмасови саксии, които много често издържат едва един-два сезона преди да почнат да им се чупят ръбовете. Единствено проблемът е, че стандартните керамични саксии изглеждат доста еднотипни, а фабрично декорираните такива са твърде скъпи. Затова си струва да инвестирате време, като сами придадете по-интересен и забележим вид на вашите керамични саксии.

Декорирани с раета керамични саксии /www.bhg.com/

Това е една идея от типа „направи си сам“ за декориране на саксиите с раета, която може да се приложи дори и от по-неопитни хора. Върху суха и чиста саксия нанесете контурите на раетата с молив. За по-голямо удобство и улесенение, поставете бояджийска самозалепваща се лента, която да ви помогне да направите раетата безупречно прави. След това с четка нанесете избраната от вас боя.

Боядисайте и ръба на саксията и оставете боята да изсъхне напълно. Оттук нататък има различни варианти – можете да приложите по същия начин и друг цвят боя и върху небоядисаните раета, бихте могли да боядисате и вътрешността на саксията. Тази идея за раирани саксии изглежда страхотно, ако я приложите върху комбинация от няколко саксии с различни размери.

Advertisements

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: