Идеи за декориране на саксиите

Това са три много интересни идеи, които могат да ви вдъхновят да разнообразите и декорирате саксиите си. Първите два проекта са свързани с надписването на саксиите по доста по-оригинален начин от така познатото ни използване на пластмасови табелки и знаменца.

Идеята на първия начин е с тебешир да поставите надпис с вида на растението върху самата саксия, върху специално направена за целта лента.

Боядисайте горната част на саксиите с боя за черни дъски, която ще позволи да надписвате саксията с тебешир. По този начин ще можете да организирате своите растения и разсади, и най-вече саксиите с подправки. Върху лентата за надписване бихте могли да отбележите и честотата на поливане. Тебеширеният надпис лесно може да се изтрие след това с мокра гъба или парцал. Преди да приложите боята върху саксията, поставете бояджийска самозалепваща се лента, която ще ви улесни при боядисването.

Другата идея във връзка с надписването на видовете растения е изключително лесно изпълнима, но същевременно е много ефектна от визуална гледна точка. Намерете няколко гладки обли камъка, надпишете ги с азбучни печати и перманентно мастило, или с перманентен маркер, и ги поставете в саксиите. Така камъните с надписите ще изглеждат като естествена част от оформлението на саксиите.

Самите керамични саксии също можем сами да декорираме, когато вече ни изглеждат скучни и искаме да им придадем по-интересен и оригинален вид. Един лесен начин е като ги боядисаме с вертикални ленти с някакъв открояващ се цвят боя, подходяща за външни условия. За целта можете да използвате бояджийски самозалепващи се ленти с различна дебелина и след това да боядисате саксиите с четка или спрей. Оставете ги да изсъхнат напълно и махнете лентите.

Реклама

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: