Красива и лесна за поддържане градина

Обикновено тези две понятия –  красива и лесна за поддържане градина – изглеждат несъвместими, и по принцип наистина работата в градината или двора изисква доста труд, за да се поддържа всичко в ред и в приятен вид. Но има много подходи при първоначалното оформяне на градината, които могат изключително много да ви улеснят в ежедневната ви градинска работа след това. Тази спретната билково-зеленчукова градина може да ви даде някои добри насоки и идеи за това как да организирате тази важна част от двора ви, в която отглеждате  зеленчуци, билки и цветя.

Оформете т.нар. кухнеска градина в удобни за поддържане, малки лехи. Много е важно пътеките между тях да са направени по начин, който да спре развитието на бурени по пътеките (поне до голяма степен), както и образуването на кал по време на дъждовните периоди. За целта за пътеките би могло да се използва чакъл или да се направят каменни пътеки. Но един друг интересен начин е използването на тухлички, като едно от големите предимства в този случай е, че от визуална гледна точка има най-различни интересни варианти за подредбата им.

Геометричното оформление на лехите и пътеките в градината й придава много спретнат и добре организиран вид. Малките по размер лехи с досатъчно широки пътеки, без кал и бурени по тях, ще ви улеснят страшно много при поддържането на растенията, плевенето, поливането и събирането на реколтата.

Реклама

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: