Дървени структури в екстериорното оформление

Когато планирате оформлението на своя екстериор, едни от основните детайли, на които ще трябва да обърнете внимание са градинските структури, тяхното разположение и дизайн. В един двор има място за различни видове структури, между които трябва да има стилово и визуално сходство. Предлагаме ви да разгледате екстериора на тази къща, в чийто двор е постигната чудесна хармония между няколко вида дървени градински елементи, изработени в един стил и боядисани в класическия за подобни случаи бял цвят.

Голямата квадратна пергола, която е прикрепена към къщата дава възможност за създаване на градински кът за почивка, хранене и посрещане на гости през летния сезон. Това са така наречените „външни стаи“, които свързват интериора и екстериора в едно, и на които може да се радва всеки, който избере живота в къща с двор.

Освен оформлението с павета, пътека, лехи с цветя и саксии, подобен кът може да се обогати и като се постави на стената на къщата дървена решетка, която може да служи за закачане на декоративни елементи, но също така и като подпора за пълзащи и увивни растения. В същия стил като решетката са изработени и входната арка и оградата:

Можем да видим, че този двор като цяло има семпло оформление, но изглежда много спретнат, чист и приятен за окото, благодарение на добре оформените лехи, елегантния дизайн на дървените елементи и съчетанието на белия цвят със зеленината на растенията.

Реклама

One response to this post.

  1. Това придава окончетелен вида и характер на мястото.

    Отговор

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: