Съвременна кухня с ретро акценти

Една от съвременните тенденции при кухните е връщането към класическите дизайни и ретро излъчването. Чрез ръчна обработка на дървения материал, от който се правят шкафовете, могат да се постигнат оригинални и интересни ефекти.

Сивото не е от най-често срещаните цветове при избора на кухня, но в случая можем да видим един по-нестандартен дизайн, в който сивият цвят на специално състарените кухненски мебели е успешно съчетан с металния блясък на уредите и светло бежовия цвят на дървения под и мраморните плотове.

За постигане на ретро ефект шкафовете са боядисани ръчно с основен цвят и след това са обработени и с допълнителен цвят, като са приложени техники за състаряване.

Откритите рафтове също допринасят за класическия вид на кухнята, като същевременно имат както декоративна, така и практична функция. Подобни рафтове са подходящи за красиви кухненски съдове, а също и за неща, до които имате нужда от лесен и бърз достъп.

Очевидно е, че при дизайна на тази кухня не е търсена контрастност, а специално са подбрани близки един до друг меки, бледи нюанси. Резултатът е, че цялостното усещане за кухнята е за едно светло, чисто и просторно помещение.

Реклама

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: