Домашен офис на подпокривния етаж

Има много начини подпокривното пространство в една къща да бъде оползотворено, особено ако къщата е малка и се стремите към оптимизиране на жилищната площ. Но освен за склад или за спално помещение, етажът под покрива е много подходящ и за един тих и спокоен домашен кабинет или офис:

Светлите и топлите цветове, както и наличието на достатъчно дневна светлина визуално разширяват пространството и създадават усещане за уют и свежест. Комбинирането между жълтия цвят на стените и белия цвят на мебелите, както и използването на бели тримове, правят стаята много стилна и слънчева.

Реклама

2 коментара

  1. Posted by Ивайло Найденов on октомври 17, 2010 at 08:51

    Като стана дума за малки къщи – според вас кой вариант е по-евтин за една и съща квадратура: едноетажна къща без да се използва подпокривното пространство или едноетажна къща, на която да се оползотвори подпокривното пространство?

    Отговор

  2. Двете най-скъпи неща на една къща са основата и покрива, ако квадратурата се разпредели не върху един етаж, а върху етаж и половина, квадратувата на покрива и основата спадат поне с 35-40% така се спестява от цената им.

    Подпокривните пространства могат да изглеждат неудобни със своите скосени стени / тавани, но от опит мога да кажа, че са изключително уютни, а също и по-икономични за отопление защото кубатурата на въздуха е по-малка от на стандартна стая със същата подова площ.

    Отговор

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: