Прекрасен кухненски ъгъл

Ако имате малка и тясна кухня едно от решенията за масата за хранене е да направите вграден ъгъл за хранене към една от стените под прозорците.

Кухненски ъгъл

Кухненски ъгли се предлагат отдавна в България, но е предизвикателство да видите нещо стилно и изящно. Обикновено сме свикнали да виждаме нещо такова:

Кухненският ъгъл обаче може да бъде изпълнен по много по-стилен и изискан начин. Има няколко елемента, които са необходими за постигане на такава визия:

1. Кухненският ъгъл трябва да бъде проектиран така, че да изглежда „вграден“ – сиреч естествена част от архитектурата на къщата, а не като „кърпен“ – сиреч нещо, което не принадлежи органично на целия дизайн на самото помещение.

2. Декоративните елементи, които участват в изграждането на ъгъла трябва да са същите като тези, които са използвани за останалата част от помещението.  В случая подовият перваз, който опасва стените, минава над кухненския ъгъл и по този начин създава „вградения“ ефект.

3. Цветовата гама на масата комбинира цвета на дървената част на ъгъла и този на паркета. Така всичко изглежда като създадено едно за друго.

Ако спазвате тези принципи и вие можете да постигнете подобен ефект в къщата си.

Реклама

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: