Кухня, която вдъхновява

Дизайнът на тази на пръв поглед не особено голяма кухня е съчетал в себе си няколко интересни идеи, всяка от които би могла да ви вдъхнови за вашата собствена кухня.

Ако сте почитатели на по-традиционното и класическо излъчване, то определено ще ви направи впечатление богатото използване на декоративни елементи в дизайна на кухненските шкафовете и на кухненския остров, както и в останалата част от помещението.

Декоративните корнизи в горната част на шкафовете, первазите в долната им част, релефните вратички, тримовете около прозорците – всичко това внася стил, дълбочина и изисканост в дизайна на кухнята. Тези детайли помагат за контрастното отсичане между различните цветове в помещението – например между бялата кухненска мебел, маслено зелената стена и дървения под. Благодарение на белия трим около тях прозорците изпъкват страхотно на фона на тъмната стена, вместо да стоят просто като едни правоъгълни отвори.

Орнаменталният стил на кухнята позволява включването и на подобни декоративни елементи като тези рафтове пред прозореца. Това е едно нестандартно решение, но същевременно доста ефектно и си струва да се вземе за пример:

Стига да имате и други прозорци в стаята, това е един наистина страхотен начин да поставите на показ красиви кухненски съдове, както и саксии с цветя. В подобен уютен кът бихте могли да подредите и стъклени предмети и съдове в различни цветове.

Ако имате възможност  за отделна трапезария, както и достатъчно място, помислете за поставянето в кухнята на кухненски остров. Той значително ще увеличи работната и складовата площ, и ще може да се ползва и като маса за закуски и по-бързи хранения.

Реклама

One response to this post.

  1. Posted by Попов on декември 14, 2010 at 14:45

    Страхотна кухня! Поздравление за архитекта и за откривателя на тази статия. 🙂

    Отговор

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: