Флорални дизайни за детски стаи

Тук сме събрали едни от най-красивите флорални дизайни за цялостни интериори на детски стаи, на които сме попадали. Всички те са толкова красиви, детайлни и завършени, че представлява истинска радост за окото човек да ги разглежда и да изучава различните идеи, решения и подходи, които стоят зад тях. Разбира се, голямо значение има и професионализма, с който са направени снимките, както и оформлението на обстановката и интериора. Дори и да нямате малка дъщеря, за която да обзавеждате стая, то пак има какво да се научи за комбинирането на цветовете, дизайна на мебелите и използването на декорации.

Един от често срещаните подходи при флоралните интериори е избирането на цветова гама от няколко цвята и комбинирането на няколко съвсем различни десени с цветя. Това, което обединява тези десени, е именно цветовата гама, и така крайният резултат е един много богат и интересен интериор. Освен че присъства в текстилните елементи, цветовата гама се допълва и от цвета на стените, декорациите по стената, настолната лампа и т.н.

Ето още една флорална момичешка стая, в чийто дизайн са следвани подобни принципи:

Безспорно водещ елемент в тези стаи е дизайнът на завивките, каквито биха могли да се поръчат от чужбина, но вярвам че и тук един опитен шивач би могъл да се справи и да постигне нещо уникално и креативно, стига да можем да му обясним какво точно искаме. А примери като тези могат само да ни вдъхновят.

Ефектен флорален интериор може да се постигне и по много семпъл, но и доста стилен начин. Тук отново всичко в стаята е подчинено на цветовата гама, която не е толкова богата като в първия пример, но за сметка на това е доста контрастна:

Много ми допада начинът, по който декорацията на стената повтаря стила на флоралния десен на завивките. Едва ли е нужно да подчертаваме, че белият цвят на дървените мебели е най-подходящата основа за флоралните интериори. Но също така може да се види, че добаването на някаква акцентна мебел в друг цвят също е интересно решение.

Реклама

One response to this post.

  1. Posted by Selin on април 11, 2012 at 12:27

    STRAHOTNO E

    Отговор

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: