Детска къщичка със стил и качество

Едно от нещата, на които този блог е посветен, са красивите и качествени дървени детски къщички. Кой в България би повярвал, че това всъщност е къщичка за игра, а не малка градинска къщичка за възрастни? Тъй като у нас много често дори и градинските къщи не се правят с такъв изпипан детайл и внимание към отделните елементи.

От архитектура гледна точка къщичката се радва на светло жълт сайдинг, каменна облицовка на фасадата, тримове около вратите и прозорците, дървени шингли на покрива, капандура, или с други думи, използвани са детайли и материали, които я превръщат в едно малко кокетно копие на истинска къща за големи.

Ето как изглежда и интериорът:

Отвътре къщичката е изцяло обзаведена и има всичко, което би могло да я превърне в чудесно място за игра и прекарване на време на детето. Но най-големият плюс е използването в интериора на естествен материал какъвто е дървото, което не само придава топъл и уютен вид на помещението, но е несравнимо по-здраволовно и безопасно от пластмасата, с която децата са заобиколени в днешно време.

Тук може да се види, че къщичката има и второ ниво, където е спалнята на детето:

Освен че има градинско оформление и веранда, като част от екстериора на къщичката е и тази детска къщичка, построена на дърво, която сама по себе си също е страхотна:

Ако ви интересува повече за историята на къщичката – тя е част от Американския проект за детски къщички Project Playhouse, който се провежда ежегодно в САЩ с благотворителна цел. Дизайнът й е вдъхновен от сюжета на детски филм, както и е при повечето от тези къщички. Но за нас по-интересното е, че това са едни от най-креативните детски къщички, които някога сме виждали. По-подробно за този проект сме писали в предишна наша статия.

Не пропускайте да видите и нашата интериорна детска къщичка, made in Bulgaria.

Реклама

One response to this post.

  1. Здравейте!
    Интересува ме сайдинга дървен ли е? Също така нужна ли е хидроизолация?

    Отговор

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: