Оригинални мебели с компактен дизайн

Когато говорим за малки къщи, това неминуемо е свързано и с темата за оптимизиране на дизайна на мебелите. Нуждата от максимално използване на пространството налага да се създадат практични и компактни мебелни системи, които да съчетават в себе си няколко функции наведнъж, без да заемат твърде много от площта в стаята. Ето нещо наистина оригинално в тази посока:

Логично е, че за да се спести място в малка стая, трябва да се помисли за изполването на пространтсвото във височина и е удивително колко много приложения могат да се съчетаят на едно място. Ето още една идея, в случая касаеща обзавеждането на детска стая за 2 деца, като мебелната система е фокусирана по цялата дължина на една от стените. По този начин се осигурява повече свободно място за игра дори и в една малка стая:

Можем да забележим, че стъпалата са всъщност и чекмеджета, както и в тази стая:

Това, което на нас ни харесва и в трите примера е стремежът към оптимизиране и печелене на място и повече функционалност. Не е за учудване, че тези ергономични мебели вървят ръка за ръка с един модернистичен и минималистичен стил, но разбира се би било интересно предизвикателство подобни неща да се направят от масивно дърво и с по-класически форми и дизайн.

Реклама

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: