Креативна декорация за детската стая

Когато става въпрос за декориране на детска или бебешка стая, рисуването по стените е един често срещан вариант. За съжаление професионалните стенни рисунки не са никак евтини, а аматьорските обикновено изглеждат твърде плоски. Затова могат да се намерят други варианти за украсяване на стените, които да включват в себе си релеф и обем, като се комбинират рисунки, апликации и малки предмети, за да се постигнат ефектни и креативни резултати.

В тази светла бебешка стая декоративното дърво на стената е чудесен пример за съчетаване на различни видове материали за постигането на красива обемна декорация. Цветовете, използвани за създаването й, повтарят цветовата гама от интериора на стаята. Триизмерността на декорацията й придава много повече живот, отколкото би имала една сравнително добра стенна рисунка. Най-голямото предимство на стеннописите и стенните декорации е, че допринасят за неповторимия и уникален вид на стаята, ставайки неразривно свързана част от нея. Да не говорим и какво преживяване би било за самото дете да има подобна имитация на дърво в стаята си и колко въздействащо и интригуващо би било това за въображението му:

Реклама

3 коментара

 1. Posted by bonboneta on юли 5, 2011 at 16:52

  Чудесна декорация.В момента правя ремонт на едно от жилищата ми и съм избрала същите „порцеланови“ цветове за спалнята си, но замисляте ли се колко прах ще се събира по тези листа и птици? Почистването и въобще функционалността на една декорация за детска стая е преди естетиката. Все пак живеем в България. Тук има два сезона-прашен и кален-:))

  Отговор

 2. Тази къща, ако се съди по снимките е извънградска къща усамотена в голям парцел, и като такава няма голям източник на прах. Също този тип къщи са снабдени с вентилация, която премахва и малкото прах, който влиза с обувките и дрехите.

  Отделно има на разположение всякакви ефективни прахо обиращи четки, с които подобна декорация може да се почиства.

  Но определено не е за апартамент или градска къща в които постоянно влиза прах от улицата.

  Отговор

 3. Много оригинално ,даже ако къщичките за птици са по големички може да се приспособят за шкафчета .

  Отговор

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: