Пергола в градината

В очакване на лятото все повече хора поглеждат към двора и градината си и планират бъдещи промени и обновяване на тази толкова важна част от екстериора на къщата. Ако обмисляте по-сериозни и трайни нововъведения, това най-вероятно ще доведе до поставянето на някаква градинска структура. А едва ли има градинска структура, която да може толкова добре да дефинира пространството в двора, колкото перголата.

Едно от най-прекрасните приложения на перголите е създаването на градински кът за отдих, почивка, хранене, посрещане на гости и т.н. Перголата може да се съчетае с дървени мрежи за пълзящи растения, и да се декорира с фенери, висящи саксии, увивни храсти и цветя (особено рози), ефирни завески… Може да служи като красив асмалък, далеч по-красив от така познатите ни селски асмалъци из българските села, направени от всевъзможни железа, телове, дървени летви и какво ли още не. Или с други думи перголата може да бъде една основа, върху която да развихрите въображението си, за да направите двора си по-красив и уютен.

Advertisements

One response to this post.

  1. Каквото и да си говорим добре изпипаната дървена пергола е най-изящното нещо в една градина и и предава неповторим колорит и уют.

    Отговор

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: