Екстериор в хармония с природата

Добре подбраните екстериорни елементи на една къща, както и красивото оформление на нейния двор, не просто могат да направят нейната визия впечатляваща, но също така и да спомогнат за нейното хармонично и естествено вписване сред природата.

Изборът на няколко цвята за фасадата на къщата не е типичен за България, но може да бъде един много визуално ефектен подход, на който си струва да се обърне внимание. Фасадата на тази къща представлява комбинация от светло зелен сайдинг и тъмно кафяви дървени шингли. Вдъхновената от природата цветова гама е обогатена и със светлокавяфите дървени щори, които се виждат през прозорците.

Това, което прави къщата изключително спретната и стилна, е добавянето на контрастния бял цвят, който освен че играе декоративна роля, отсича и дефинира останалите цветове.

Реклама

2 коментара

  1. Кажете малко повече за шинглите, видове, материали, начин на изработка и монтаж!

    Отговор

  2. Шинглите на запад се правят само от кедър, защото той естествено не гние. Някога са се правили и от секвоя преди да стане толкова скъпа. На изток където се ползват шингли (а това там не е много разпространено) се ползва дугласка ела. Общото е че и в двата случая шинглите се правят от подбрана дървесина без чепове.

    В България се внасят канадски кедрови шингли и се предлагат на цена от порядъка 80-150 лв за кв. При монтажа шинглите се презастъпват със застъпване от порядъка на 40-60%.

    Отговор

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: