Есенна декорация от природата

Едно от предимствата на селския живот е че човек е много по-близо до природата и до красотата на нейните плодове. Вместо да се купуват скъпи и лъскави дрънкулки за декорация, много по-красиво, уютно и истинско е ако се използва онова, което природата дава според сезона. И от всички сезони есента е една от най-благодатните в това отношение.

Есенна декорация

Дори скромния екстериор на селската къща може да се превърне в пиршество за очите ако се декорира с изобилието на есенните цветове и форми.

Венец от цветя

Венците от свежи или сухи листа и цветове са едно от нещата, което може да се прави по всяко време на годината, като през зимата се използват борови клонки и шишарки.

Освен на венци те могат да се използват и за композиция подходяща за вази и саксии.

Стара градинска количка може лесно да се превърне в акцент и център на внимание в градината. Резултата е не само красота за очите, но е и един вид отпразнуване на есенната жетва.

Персонализацията е друг подход в декорацията. В този случай персонализираната буква е направена от тънки отрязъци от клонки, които са залепени върху подложка с помощта на горещо или конструктивно лепило.

Възможностите за декорация на интериора са практически неизчерпаеми.

Аз съм израснал в къща и дом със земеделски традиции и есента винаги беше отрупана с много плодове, но нямам никакъв спомен да сме декорирали къщата си по този начин и да отпразнуваме есенното изобилие. На всичко това се гледаше като на тежък, но неизбежен труд, който се прави по необходимост. Но никога не съм виждал отношението и философията на радост и празнуване на даровете на природата. Може би и затова никога не обикнах земеделието и презирайки го се фокусирах на компютърните науки.

Днес се радвам, че макар и много години по-късно аз се завръщам към земята и нейните дарове и имам възможност да науча децата си, че да работим заедно с природата и Твореца е много по-удовлетворяващо и благоприятно от това да се заобградим в изкуствената и механична среда на технологиите.

Реклама

7 коментара

 1. Перфектно !!! Браво !!!! Една идеология преди години изкара хората от селата и ги завря в панелките и заводите. После всички се научиха да влязат с голямата количка в хипермаркета и само да пълнят, а за да се напълнят рафтовете в хипермаркета някой преди това трябва да е орал, да е сял, да е жънал……в студ и пек, а няма кой. Затова ядем на Менделеев таблицата, а селата ни обезлюдяват. …… темата е много обширна, да не навлизам………декорациите са много красиви !!!

  Отговор

  • Интересното е че на Запад хората също бяха извадени от фермите им и от селата движени от привидно по-различна идеология. Резултата и при тях е същия. Ето едно видео, което показва, че и там се е водила пропаганда в същата посока.

   Отговор

   • Posted by atanas adamov on октомври 14, 2012 at 20:25

    Отличен отговор, нека не търсим винаги причините в миналото (социализъм) Почти всичко е 1:1, само че българският работодател държава или т.н. биснесмен иска печалбата му да не бъде по-ниска от 50% за сметка на наемният работник, докато в „другите“ страни от Европа е около 18%.

    Отговор

 2. Страхотни публикации! Поздравления за автора! Не мога да се спра да чета от няколко дни насам. Много се радвам, че ви открих. Продължавйте да ни радвате с все така интересни и полезни неща. Благодаря ви!

  Отговор

 3. Posted by elitod on ноември 26, 2014 at 13:30

  Поздравления! Страхотна статия и снимки.

  Отговор

 4. Posted by Antonia Ilieva on декември 6, 2014 at 18:30

  Чудесна статия и прекрасен подбор на снимки! На фона на все по-кичозните изкуствени украси, предлагани по магазините, идеите споделени в статията са истински празник за окото! Искрени поздравления за хубавия блог! Ще го следя с интерес.

  Отговор

 5. Posted by emiliq on март 10, 2015 at 13:52

  Толкова просто,земно,цветно и неустоимо красиво! Поздравления за невероятните идеи! Това показва за пореден път ,че всичко е пред очите ни,подарено от щедрата и благодатна майка-земя! Продължавайте да творите в същия дух!

  Отговор

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: