Стилен детайл в малки мащаби

Да има човек свой собствен дом, подслон, покрив под главата си е бленувано от мнозина. Особено във време като нашето в което дома се е превърнал в лукс за богатите и заможните. Да си построи своя къща е немислимо за средностатистическия работещ на заплата българин. Такова е положението не само на българите, но и на много хора по-света включително в така наречените развити държави на Запад. Там е невъзможно за работещ човек да си построи или закупи дом без да влезе в задължения към банките за десетки години напред.

Но въпреки това хората не се отказват от своето изконно желание да имат дом. В тази статия искам да ви запозная с едно такова решение. Където стил на луксозен и богаташки дом е съчетан с малки размери за да се направи достъпен за обикновените хора.

малка стилна къща

Къщата изобилства с детайли, комбиниращи различни естествени материали, текстури и цветове.

малка стилна къщаСтила е по-скоро еклектичен, но успява да създаде усещане за тежест и дори лукс в обстановката.

еклектична кухня

Кухнята не прави изключение от еклектичния стил и също радва с множество текстури и детайли.

 

малка стилна къща

Въпреки малкия си размер, кухнята предлага всичко необходимо за нормално приготвяне на храна и съхранение на необходимите прибори.

малка стилна къща

Дневната е свързана с кухнята има всичко необходимо за почивка.

малка стилна къща

Навсякъде има малки детайли, който оформят усещането на цялостната обстановка.

малка стилна къщамалка стилна къщастилен детайл

Банята също отговаря на същия стил с множество текстури…

стилна малка баня

… и интересен детайл.

стилна малка баня

Но най интересното е че всичко това е побрано ето тук:

малка стилна къща

Удивително нали, само в 23 квадратни метра!

малка стилна къща

Тази малка къщичка има всичко необходимо за живеене и въпреки своя стил и удобства въобще не е толкова скъпо да се построи колкото една голяма къща. А факта че е на колела я прави не само лесно преместваема, но и лесно продаваема, защото всеки може да я закупи и занесе там където има своя земя или парцел.

Нещо повече къщата има и свой полуетаж в който има спалня с двойно легло.

лофт спалня

До този полуетаж се стига чрез многофункционална стълба.

 

малка стилна къща на колела

Излишно е да казвам, че от няколко години насам този вид къщи преживяват истински бум. Няма никакво основание да си мисля, че този бум няма да се прехвърли и в България.

Затова ако искате да имате покрив над главата си, без да жертвате стила и удобствата и същевременно без да се заробвате на непосилни кредити за десетки години напред, този вид къщи може да се окажат решение за вашия живот. Може би дори временно, но кой знае казват, че временните неща били най-постоянни.

Save

Реклама

9 коментара

 1. Posted by Veneta Petrova on февруари 8, 2017 at 16:26

  Здарвейте, от около две години следя Вашия блог, който ми се струва много заинтригуващ и пълен с интересни идеи. И аз, както казвате , съм от хората, които мечтаят да имат своята малка къща извън града. Идеята, коят предствате тук много ми допада, и тъй като имам парцел в бащиния ми имот и аз искам да имам място за почивка и отдих. И сега ще задам въпроса, какви са възможностите един нормален работещ чоек като мен да се сдобие с такава уютна къщичка. или с нещо подобно в България.

  Благодаря Ви за желанието да споделяте своите идеи.

  Ще се радвам, ако ми пишете.

  Сърдечни поздрави Венета Петрова

  Отговор

  • Здравейте,

   Има различни начини човек да се сдобие с такава къща и никой от тях не е много лесен, освен ако човек има много, много пари и си я докара от чужбина. В България има няколко фирми, които правят мобилни къщи, но никоя от тях не предлага неща, които се доближават дори минимално до това като техническо качество и визия на показаното в статията.

   При все това сдобиването с такава къща не е невъзможно, просто човек трябва да поеме един нелек път докато стигне до това, което желае.

   Отговор

 2. Posted by софрони on февруари 17, 2017 at 17:16

  Има кой да се наеме с построяването,необходимо е да се пресметне и обсъди всичко и резултата ще бъде впечатляващ.Стига вече сме се захласвали по небългарски изпълнения с добре направени фотографии.

  Отговор

  • Ако българите запретнат ръкави и се научат на занаяти, след години ще има достатъчно направени в България неща, които да се дадат за пример.

   Отговор

 3. Posted by софрони on февруари 17, 2017 at 18:37

  Нещата вече ги има- само малко пресяване и добро представяне,който може,ще оцени.

  Отговор

 4. Posted by Риа БГ on септември 20, 2018 at 11:03

  Привет и поздравления за невероятния блог!
  Мобилните къщи винаги са ни били слабост – не само защото са иновативни и компактни, но и защото късат нишката с ограниченията на „заковаността на едно място“. На Запад, мобилните къдщи ги има от години и тепърва се развиват като една доста печеливша и събираща внимание ниша.
  В България вероятно има строители на подобни къщи на колела.

  Отговор

 5. Posted by Ana Dobrikoba on декември 19, 2019 at 17:45

  Нека най-после някоя сериозна фирма да се наеме да ги прави.На достъпни цени.Обезопасени – с капаци или решетки на прозорците.С поне две помещения – спалня,всекидневна с кухненски бокс,плюс санитарен възел,защото има миниатюрни дървени,с едно помещение на доста солени цени.

  Отговор

 6. Posted by Николай on декември 5, 2020 at 23:18

  Здравейте,

  Обикновено каква е височината на тавана в най-високата част на така наречените tiny houses??

  Отговор

  • Най-високата част зависи от много неща в това число от ограниченията за движение по пътищата. Официално ограничението на височината е 4.5 м, но в България не бих съветвал някой да направи височина повече от 4м, като това включва и колесара. В зависимост от височината на самия колесар се определя височината до билото. Това е в случая че къщата ще е на колела и ще е преместваема. Ако не е човек може да го направи колкото иска.

   Отговор

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: