Изобилна светлина в спалнята

Много интересно интериорно решение по отношение на спалнята е леглото да се постави между два прозореца. С тези прозорци се осигурява много добър достъп на дневна светлина в цялото помещение.

Въпреки че за спалня обикновено се предпочитат топлите цветове, този светъл, небесно син цвят за стените и завивките, в съчетание с тъмно кафявите дървени мебели, е една много добра комбинация. Но трябва да отбележим, че това, което прави толкова успешна тази комбинация е присъствието на белия цвят в интериора. Такъв е цветът на тримовете около прозорците, на широкия корниз между стените и тавана, и на някои от декоративните възглавнички. Светло синьото и бялото придават на стаята много светъл и свеж вид. Стилно решение е и ламперията на тавана, която е в малко по-тъмен нюанс на синьо от това на стените.

Единствено, доколкото може да се види, малко е странно това, че точно прозорците на спалнята изобщо нямат пердета или щори. Но това е немислимо за тукашните условия, където нямаме такива големи дворове като в страни като САЩ.

Реклама

One response to this post.

  1. Posted by Verde on август 6, 2010 at 16:21

    Тъкмо това, че няма пердета, ми направи впечатление и то преди да дочета статията. Стана ми смешно, като си представих сценката на притичващи полуголи или голи хора, криещи се от сеирджиите в българските условия. И все пак стаята е красива. Някак запълнена и в същото време просторна. У нас въпреки мебелите понякога стаите изглеждат постни, някак голи или в другата крайност – препълнени с вещи и мебели, претрупани и разхвърляни.

    Отговор

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: