Идеи за оптимизиране на детската стая

Това са няколко много ефективни идеи за дизайн на дървени детски мебели, които ще спестят доста място в детската стая, особено когато тя е малка и искате да остане достатъчно свободно пространство за игра за детето. Самите мебели изглеждат страхотно и са с много стилен дизайн, изработени са от естествени дървени материали. Характерното при тези мебели е, че леглото се намира на по-високо ниво от стандартното, и под него са поставени чекмеджета и открити рафтове за складиране на детските вещи.

Детето се качва до леглото си по стълба, като самото легло е обезопасено с дървени преградки. Под леглото детето разполага със значително място за прибиране на дрехите и играчките си. Ето и един подобен вариант без стълба, но отново с множество чекмеджета под леглото, както и с библиотека, поставена пред задната табла на леглото.

Единствено може би и тук би било добре да се сложат някакви малки прегради в горната част на леглото, за да не падне детето през нощта. Има и интересен вариант, при който под леглото е поставено бюро:

12 коментара

  1. Posted by Вяра on октомври 6, 2010 at 19:23

    Знаете ли от какъв дървен материал е изработено първото детско легълце? А може ли да се постигне същият ефект с чам или е задължително чамът да пожълтее след време?

    Отговор

    • Не съм сигурен точно какъв е материала, шарката прилича до някъде на чам, но най-вероятно е твърда дървесина, като ясен, той има подобна шарка.

      За да се постигне подобен ефект от чам трябва да се избере чам без чепове, по възможност от расла на север иглолистна дървесина, която е по-твърда и плътна, и след това да се обработи с цветни масла с втвърдяваща вакса. Така ще се постигне и цвета и ще има по-голяма твърдост, която да пази от нараняване.

      Отговор

  2. Posted by Вяра on октомври 6, 2010 at 22:03

    Тези цветни масла с втвърдяваща вакса заместват ли лаковото покритие. Освен с тях обработва ле се с нещо друго. Би ли посочил марка. Сериозно мислим да се заемем с направата на легълце.

    Отговор

  3. Да маслата са крайно финишно покритие. Лаковете далеч не бих препоръчал, те са пълни с отрови, а и правят нещата да лъщят, което е неестествено. Марката на маслата, които ползваме е OSMO, немска марка с много добро качество и не много евтина, макар и поносима цена.

    Отговор

  4. С 2 ръце за OSMO! Ние боядисахме оградата с тях и съм повече от доволна. Ако един ден се местим или сменяме мебелите точно такива ще търся – масивни и нелакирани с никакви отрови, а само омаслени с такива масла.

    Отговор

  5. Забравих да попитам имате ли информация кой в България изработва или внася качествени масивни мебели, които да бъдат само професионално омаслени? И подходящи ли са омаслените мебели и за кухня?

    Отговор

  6. OSMO имат специални масла за масивни кухненски плотове. Няма никакъв проблем маслата да се слагат на кухненски мебели. Преди навлизането на химическата индустрия старите дърводелци са обработвали дървото само с естествени масла, включително и кухненските мебели и шкафове и така човечеството е било хиляди години.

    Има някои фирми, които внасят класически масивни кухни от Италия например, които изглеждат много добре, но им искат страшно много пари. Не знам обаче с какво ги обработват. Това е вътрешна информация от заводите до която нямам достъп. В троянския край има български фабрики които правят изцяло масивни дървени мебели. Там имат традиции в работата с дърво. Проблема е че са силно повлияни от комунистическия период на грозотия и дизайните им са много слаби. Иначе при тях може да се поръча мебел без обработка и после човек сам да си ги омасли.

    Отговор

  7. здравейте, леглото с бюро силно ме заинтригува. къде мога да поръчам такова?
    благодаря

    Отговор

    • Здравейте,

      Можете да си разпечатате снимката от статията на принтер и да я занесете на някоя дърводелска фирма, която работи с масивна дървесина (не от тези които работят с ПДЧ) и те ще ви дадат оферта.

      Отговор

  8. zdraveite,mnogo sym vpe4atlena ot ideate vi za aksesoari za detska staq. bih iskala da popitam ot kyde da pory4am detska biblioteka I tabelki s imena za decata.H aresvat mi za6toto sa mnogo originalni re6eniq.Blagodarq vi predvaritelno

    Отговор

  9. Posted by Георги on януари 7, 2015 at 08:50

    Детското креватче е от дъб

    Отговор

Оставете коментар:

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.