Перголата – класическа градинска структура

Ако искате да обособите различни пространства в двора си, един от начините да го направите е като поставите градинска структура от типа на перголите. Те могат да са много разнообразни по форма и размери в зависимост от колко реда колони са съставени, но един от най-класическите варианти са тези с по 2 реда колони.

Подобни перголи дават много добра възможност за оформяне на кът за почивка и отдих под тях, като се добавят пейки, столове или друга градинска мебел. Дървените перголи, независимо дали са боядисани или са оставени в естествения им дървесен цвят, могат да бъдат едни наистина внушителни елементи от градината ви, когато са изработени майсторски и с интересни орнаментални детайли.

Но без съмнение красотата на перголите може да се изрази най-силно, когато се допълнят с увивни растения, цветя и храсти. А за страхотния начин, по който се съчетава белият цвят със зеленината на природата, може да се говори много. И въпреки че бялото е трудно за поддръжка, не е за учудване защо то често е предпочитано за огради, перголи, градински арки и т.н.

Реклама

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: