Къщички, които децата ви ще помнят цял живот

В една от по-старите публикации обещах да покажа какво означава истински професионално направени детски къщички. Време е да изпълня обещанието си. В тази публикация не мисля да изчерпам темата, а само да загатна какво може да се направи, когато се направи от истински творци, които разбират и от дизайн, и от майсторлък. Винаги съм вярвал, че децата трябва да бъдат приучвани от малки към истинските неща, а не към жалките пластмасови имитации. По-добре би било сами да сглобим нещо от дърво за децата си, отколкото да им купим пластмасови имитации. Докосването до естествените материали, усещането, че тяхната къщичка е не просто имитация, а умален, но реален вариант на голяма къща, не само ще създаде усещането за лично пространство, но и ще разпали въображението им и ще ги привикне към това да ценят истинските неща.

Реалистична детска къщичка

Кликнете на снимката за по-голяма резолюция.

Всичко в тази къщичка не просто изглежда реално, то е реално. Вложени са същите материали и технологии като за реална къща. Това е истинска лична къща за децата. Покривът е удивителен и е направен по технологията shingle thatch, която е доста трудоемка.  За съжаление в света не са много майсторите, които владеят тази технология. За къщичка като тази обаче може да се направи и друг тип покрив. В САЩ подобна къщичка се продава за около $60 000, но мисля, че може да се направи за много по-малко за българските клиенти.

Истинска детска къщичка

Кликнете на снимката за по-голяма резолюция.

Не знам за вас, но аз се удивлявам на красотата на тази къщичка. Екстериорът е удивително топъл и уютен. Аз не бих решил интериора в тези студени цветове, но интериорният детайл също радва окото. Покривът е от цветни бетонови плочи, имитиращи плочи от естествен камък. Ние имаме технологията за изработката на подобни цветни плочи, както и на щампования камък на фасадата. Малкият гараж, прозоречните капаци, фенера до вратата, звънеца, верандата и под прозоречните сандъчета за цветя са детайла, без който излъчването на тази къщичка нямаше да бъде същото. Къщичката може да се електрифицира и изолира по такъв начин, че да може да се ползва и в най-студените зимни дни. Дори мога да си представя усещането, което ще има едно дете, сгушило се в малката си къщичка, затрупана с бял сняг, а вътре топло и уютно…

Не пропускайте да видите и нашата интериорна детска къщичка made in Bulgaria.

Реклама

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: