Детска къщичка от Крафтсман (made in Bulgaria)

Може би някои от читателите на блога ще си спомнят проекта за детска интериорна къщичка, който публикувахме преди няколко седмици с обещанието да покажем реалната къщичка, която сме създали на базата на този проект. Е, дойде време да покажем какво сме направили.

Детската къщичка на Craftsman в действие!

Габаритите на къщичката в най-широката й част (вкл. покрива и стрехите) са 120х107 см, подовият отпечатък е 114х84 см. Височината на къщичката до билото е 138 см. Взимайки предвид, че това е интериорна къщичка, ние я предвидихме тя да пасва успешно дори и в май-малките детски стаи. Къщичката е разглобяема и преносима. В разглобен вид се състои от 6 основни части. Те се сглобяват и разглобяват лесно с помощта на няколко винта, които се завиват и развиват с обикновена отверка.Детска къщичка за стаята.Начинът, по който детската къщичка е направена, е като е използван същият подход и материали, като за истинска дървена къща. Носещата конструкция е от дървени греди, облечени с гипсокартон. Прозорците и вратата имат бял трим от MDF, като детайлът е изчистен, но същевременно присъстват ненатрапчиви елементи, които обогатяват излъчването. Покривът е направен от истински битумни керемиди на Tegola Canadese от дизайнерската серия Gothik.Българска интериорна детска къщичка.Капаците на прозорците са от фрезован MDF, боядисан с акрилна боя на водна основа, покриваща изискванията на безопасност за детски играчки. Отвътре къщичката е боядисана в бяло, което дава неограничени възможности за декориране и обзавеждане в цвят.

Вътрешността на детската къщичка.

Всички греди са със заоблени ръбове за предотвратяване на нараняването на детските ръчички.  Стените могат да поемат вградени шкафчета за играчки и библиотечки за книжки, каквито също можем да предложим на по-късен етап.

Детска ограда.

Към къщичката могат да бъдат направени множество аксесоари. Като например оградка със светещи фенери на стълбовете или пейка с отделение за играчки.

Детска пейка за двама.

А може би и столче с отделение за играчки и джоб за книжки и моливи:

Детско Столче от Крафтсман

Въпреки гъвкавия си размер възрастен човек (до 100-110 кг) може да се промуши през вратичката и да влезе в къщичката.  Тя е подходяща за деца от 2 до 7 годишна възраст и може успешно да се побере дори в тясна детска стаичка 2,20 х 4,50 м със скосен таван (при каквито условия са правени снимките).

Детска Къщичка за игра

Къщичката е масивна и тежка и не може да бъде преобърната от дете. Въпреки това двама възрастни могат да я вдигат и преместват из стаята. Ако стаята е на паркет, може и само един възрастен да я премества чрез приплъзване. Има опция на къщичката да бъдат монтирани колелца от долната страна и тя да стане мобилна.

Къщичка за детската стая.

Прозорчето на къщичката е 34х36 см, което е достатъчно за детето да се подава през него и дори да влиза и излиза от там.  Детската къщичка, която създадохме отразява естетическите принципи и качество на изработката, които този блог поддържа и издига със своите публикации. Стилният дизайн, красивите детайли и жизнерадостните цветове ще окажат положително влияние върху самочувствието и ценностната система на онези деца, които биха имали щастието да се сдобият с такава къщичка. Базовият модел на нашата къщичка, изпълнен само с материали, използвани в реалното строителство, както се вижда на снимките (без аксесоарите – пейка, оградка, столче и др.) се предлага за само 700 лв, при условие, че пластмасовите варианти на Little Tikes се предлагат за 670-900 лв.

Къщичките ги изпълняваме само по поръчка, като е възможно и да се поръчва с променен размер, както можем да разработваме и други по-големи модели, подходящи за детски градини и детски забавачници. Можем да изпълним и екстериорни модели за двора. С тази първа къщичка, искахме да покажем на дело нашето отношение към дизайна, детайлите, материалите и качеството. Вярваме, че това е отношението, което всички искаме да имаме към онова, което подаряваме на нашите деца, за да може усмивките да не слизат от лицата им.

Интериорната къщичка на Крафтсман.

Ако имате някакви препоръки или въпроси, можете да използвате коментарите на блога или да пишете на електронната ни поща.

Реклама

33 коментара

 1. Posted by ники on февруари 21, 2010 at 22:58

  Поздравления, страхотна е!
  Едиснствено ми се струва, че истинските керемиди може да се окажат малко прекалено груби за употреба при условия вътре в стаята, а и предполагам може да бъдат малко прекалено грубо за пипане от децата. Това обаче не е забележка, тъй като не мога да измисля какво би стояло по-добре от тези керемиди 🙂
  Можете ли малко да разясните за боите, които са използвани? По-специално ме интересуват тези, които са подходящи за дървените елементи – за гипскартона може да стане и обиксновен латекс.

  Отговор

 2. Битумните керемиди всъщност не са груби на докосване, а и като цяло заниманията с къщичката не изискват контакт с тях. Иначе алтернатива за покрива са дървените шингли, каквито в България почти няма, а ако някъде продават, то цената е 150 лв/кв и идва доста скъпо. Ние имаме заготовки с помощта, на които да направим покрив с дървени шингли, но сме отложили експеримента с тях за някой друг проект.

  Бялата и оранжевата боя върху дървените части е акрилна боя „Сократес“ – има я в Бриколаж, но там я продават скъпо. Фирма Родимекс я продават доста по-евтино. Латексът върху гипсокартона е цвят Baby Blue серия Diamond на DULUX oт Практикер, който го дават 10 пъти по-здрав от обикновения латекс и може да се мие от петна и зацапвания, без да се изтърква. Покриваемостта му също е доста добра. Тази серия на DULUX има също доста голям избор от цветове и нюанси.

  Отговор

 3. Posted by ники on февруари 22, 2010 at 21:20

  Благодаря за отговора. Успех с къщичката:)

  Отговор

 4. Posted by K.P. on март 15, 2010 at 23:49

  Поръчах пейката (показана на една от горните снимки) от фирма Crafstman за подарък. Изпълнена беше в бяло и розово. Много красиви цветове, красиво , естетично изпълнение. Децата я използват освен като пейка за сядане и като място за полягване, крият се зад нея т.е . предизвиква въображението им.
  Благодаря на производителите! Мога да пиша само със суперлативи за дизайна и изпълнението!

  Отговор

 5. Posted by Anna Markova on април 25, 2010 at 00:10

  Kyshtichkata e neveroiatna… Vyprosyt mi e , ako se porycha s po-malki razmeri, cenata promenia li se? Blagodaria predvaritelno 🙂

  Отговор

 6. Здравейте,

  Ако се направи по-малка от това, къщичката ще стане декоративна и няма да може да се използва реално, това е горе долу минималният функционален размер. Може да се смали само съвсем малко, но това няма да намали количеството на материалите, защото ще остане повече фира от тях, нито ще намали количеството труд. Нещо повече – този модел е типов и всичко вече е сметнато и изчислено, при промяна на размера реално ще се оскъпи откъм труд, защото всичко трябва да се проектира и разчертава наново.

  Отговор

 7. Posted by пламен on април 28, 2010 at 20:49

  molia za podoben variant za kusticka na dwora

  Отговор

  • Здравейте,

   Може да се направи за двора, но трябва да е използват други материали, за да е годна за външни условия и това ще оскъпи с около 200-250 лв. Също за двор е препоръчително да се направи по-голям размер. Но ако се интересувате конкретно ни пишете на мейла: PREMAHNITAZICHASTcraftsman.ltd@abv.bg

   Отговор

 8. Интересувам се от размерите и цените на пейката и столчетата, както и използваните материали.

  Отговор

 9. Posted by Nadia on юни 17, 2010 at 17:58

  И аз се интересувам от цената на пейката и столчатата.

  Отговор

 10. Пейката и столчетата са направени от MDF.. Това позволява да се фрезоват ъглите и да се смекчат, както и да се постигнат по интересните форми. Проблема на MDF-a обаче е че много бавно и трудно се боядисва и поради голямата трудоемкост на боядисването му се оскъпяват продуктите от него. В случая пейката струва 99 лв а едно столче е 59 лв. Широчината на пейката е 73 см а на столчето 33 см. Изработката е достатъчно здрава за да сядат дори възрастни. Малкото джобче за книжки от страни е екстра, която се продава отделно и струва 9 лв. В тия цени не е включена доставка.

  Отговор

 11. Posted by irina paunova on март 9, 2011 at 16:47

  Прекрасни неща. Браво. Нещо красиво и различно от масовите ужасни мебели.
  Видях по-горе на снимката и масичка. Изработвате ли масички по поръчка и каква е цената. А също така какъв е срока на изработка на масичка и столче например?
  Благодаря

  Отговор

 12. Posted by irina on март 9, 2011 at 16:50

  Прекрасни неща има в този блог.
  Видях по-горе и масичка. Колко струва масичката и какъв е срока на изработка на една масичка и столче?

  Отговор

  • Здравейте,

   За съжаление получих много сериозно нараняване на една от машините и няма да можем да приемаме поръчки в следващите няколко месеца. След това се надявам да продължим да предлагаме не само това което виждате тука, но и много нови уникални дизайнерски решения.

   Отговор

 13. Posted by Теодора on май 12, 2011 at 11:47

  Страхотни сглобяеми къщички, много ми харесват.

  Отговор

 14. леле перфектно,моите поздравления страхотни неща :****

  Отговор

 15. Posted by Rado_r on януари 18, 2012 at 17:25

  Задължително трябва да махнете битумните керемиди. Децата лапат ближат и т.н. и материал като битума няма място в детска играчка!!!

  Отговор

  • Битумните керемиди са достатъчно на високо, и ако едно дете може да ги достигне, то ще е на възраст достатъчно голяма за да не лапа и ближе покривите на къщичките. А тези деца, които са на възраст при която лапат и ближат те нямат шанс да достигнат до покрива.

   Отговор

 16. Posted by Иван Иванчев on февруари 25, 2012 at 23:21

  Съвсем случайно попаднах на това http://www.teddyshouse-bg.com/bg/
  та се сетих и за вашата къщичка……….

  Отговор

  • Да знам ги тези хора. Похвално е това, което са тръгнали да правят. Липсва им разбиране за много неща по отношение на дизайна, но се надявам да израстнат с времето. По едно време се чудех дали да не им подам ръка и да им помогна да разберат по-добре какви са принципите, които трябва да следват за да изглеждат къщичките им наистина стилни и добре изпипани, но честно казано не ми е останало време за такова нещо.

   Отговор

 17. Posted by Velichkova on март 22, 2012 at 16:23

  Здравейте! Искам да ви попитам за оградата. Става ли за навън? Можете ли да ми направите такава , но шарена? Детският ми кът е 12кв.м. И колко ще ми струва? Благодаря ви предварително 🙂

  Отговор

 18. Posted by Beloslava Zgureva on август 23, 2012 at 17:30

  Здравейте! Интересувам се от цената на тази къщичка. Моля Ви за отговор на zgureva@gmail.com

  Отговор

 19. Posted by Kristina on януари 31, 2013 at 16:31

  Здравейте, интересувам се от столчето с отделение за играчки и джоб отстрани. Дали мога да поръчам за детето си такова столче заедно с подходяща дървена масичка? Благодаря!
  Поздравления за хубавата къщичка!!!

  Отговор

 20. Posted by kostadin arnaudov on февруари 24, 2013 at 19:26

  какви са реалните размери във сглобен вид, дължина , ширина и височина? ako може отговор на майла ми със снимка

  Отговор

 21. Колко струва една такава къщичка

  Отговор

 22. Zdraveite, mnogo mi haresva tazi detska kashtichka. Moje li da me informirate dali vse oshte moje da se zakupi, kakva e cenata i kakav e srokat na proizvodstvo? Za informacia, az jiveia v grad Bruksel, no moge da se dostavi v Sofia. Blagodaria vi predvaritelno za barz otgovor i vesel den, Zhivka

  Отговор

 23. Posted by Надя on ноември 23, 2014 at 10:41

  Здравейте,бихте ли ми казали с как и с кого да се свържа за да получа информация за столчето с помещение за играчки под седалката:цена,цветове,време за изработка….?

  Отговор

  • Здравейте,

   Тези столчета ги правихме от MDF и вече не ги предлагаме, защото спряхме да работим с MDF тъй като отделя отрови във въздуха.

   Отговор

 24. А от друг материал неможете ли да ги направине-каква им е била цената?

  Отговор

 25. Posted by Neda Ivanova on януари 17, 2015 at 13:30

  Интересуваме цена на две столчета с две масички от масив, как става поръчката, начини на плащане и доставка.

  Отговор

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: